Grundfunk servíruje kytarové groovy Erica Krasna i ukázky z živáku Liv Warfield

6. únor 2022

Ani první únorovou neděli jste nebyli ochuzeni o dvouhodinovku plnou groove muziky. A jaké novinky přinesla tentokrát? Poslechněte si Grundfunk!

Vysílání jsme odstartovali cover verzí skladby Creative Musicians v podání Jazzanovy a Henrik Schwarz Remixu, která předznamenává album Strata Records – The Sound of Detroit – Reimagined by Jazzanova, které by mělo vyjít během dubna tohoto roku.

Představili jsme nejnovější desku Always, za kterou stojí kytarista Eric Krasno. Celé album si můžete poslechnout tady, stojí to za to!

Živák z newyorského klubu Cafe Wha?, ze kterého jsme zahráli hned tři ukázky, nahrála jako svůj první vydaný záznam koncertu zpěvačka Liv Warfield. Celý koncert je k dispozici například tady:

Pravidelná rubrika Groove Window představila americkou nezávislou kapelu Pigeons Playing Ping Pong. Její tvorbu si můžete celou projít na jejich bandcampovém profilu. Tady se podívejte na videoklip ke skladbě King Kong, která proběhla naším vysíláním:

Britská kapela The Real Thing se po více než 40 letech vrací s novou deskou A Brand New Day. K poslechu ji najdete například zde:

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka