Halloweenský vrah Myers končí neslavně, lépe děsí umírající teenageři v Půlnočním klubu

28. říjen 2022

S blížícím se Halloweenem se zvyšuje i frekvence hororových filmů a seriálů v kinech i na streamovacích službách. Notně vydlabané dýně moderátorů pořadu Čelisti tentokrát vybírají nejdémoničtější filmové padouchy, hodnotí strašidelné historky smrtelně nemocných teenagerů a šíří myšlenku, že smartphony jsou v podstatě brány do pekel.

Název nového dílu proslulé vyvražďovačky tvrdí, že Halloween končí. Ale takový konec si ikonický zabiják Michael Myers rozhodně nezasloužil. „Pod scénářem jsou podepsaní čtyři autoři a opravdu to působí, jako by to po sobě přepisovali, ale ze všech verzí zůstalo jen to nejhorší. Vytratilo se napětí a vytratil se i Michael Myers, který ve filmu skoro není. A když je, tak je zneuctěný naprosto strašným způsobem, říká Vítek.

Mnohem lépe dopadl nejnovější počin hororového experta Mika Flanagana Půlnoční klub. „Jdeš si pro nadpřirozené síly, ale nakonec zůstaneš kvůli zemitým trablům nemocných děcek. Je to svým způsobem odzbrojující seriál,“ myslí si Aleš.

Je zdravější se umýt, nebo pojídat holuby z nosu? Co dělá po nocích Josef Rauvolf? Je škoda, že Mattew Perry žije? Měl by se Dahmer stát zmrzlinářem? A je lepší plnotučná, nebo kremžská? Dozvíte se v Čelistech.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.