Harmonie v hudební selekci plné dissů i umírání v čele s Halsey, Weekndem a PinkPantheress

2. březen 2023

No. 1 na tuzemských žebříčcích spolu sdílí Viktor Sheen s Calinem a lze očekávat, že tomu tak ještě nějakou dobu bude. Annabelle s Filipem tušili, že kartami zamíchá Ektorovo nové album (vycítili to svými detektory, chichi), nicméně došlo k tomu jen částečně. V USA dál boduje Miley Cyrus s hitem Flowers, na paty jí každopádně šlapou SZA, Shakira nebo PinkPantheress. Poslední zmíněné (TikTokem proslavené) hudebnici, se moderátoři Velkých čísel věnovali zevrubněji.

Americké No. 1 je už několik týdnů stejné. Nuda! Ve Velkých číslech tedy dostalo prostor druhé místo – PinkPantheress a Ice Spice se spojily na remixu tracku Boy's a liar. Škoda, že o Boy's a liar Pt. 2 se musel Mura Masa (dvorní producent první zmíněné hudebnice) dozvědět skrze sociální sítě. Filip chtěl s velkou pompou pustit také nový materiál od Slowthaie, neuvědomil si ale, že si na jeho novou desku Ugly budeme muset počkat ještě o dva dny déle. Situaci zachránili Gorillaz, kteří dodali očekávanou novinku Cracker Island.

Zazněla také staronová a dissem na expřítele G-Eazyho protkaná flow od Halsey. Příběh okolo geneze tracku Die 4 Me ale Filip celý nějak pomotal. Alespoň teda povykládal o své lásce k její předchozí desce If I Can’t Have Love, I Want Power. Annabelle se zase zabývala album coverem dlouhohrající novinky od Karol G kvůli podezřelé podobnosti s albem Un Verano Sin Ti od Bad Bunnyho. Opodstatněně, nebo vůbec?

Potřebuje Annabelle na svém telefonu rodičovskou kontrolu? A co Harry Styles, má to na Novém Zélandu spočítané? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.