Havířovský producent WZ vzdává na albovém debutu Voices hold nejen hip hopu

5. květen 2023

Je tu další týden a s ním i další host. Tentokrát za námi do studia na rozhovor dorazil producent a DJ WZ z Shakhta records a Harmless Youth, který má aktuálně venku svou debutovou desku Voices. Nejen na ni jsme si blíže posvítili v exkluzivní premiéře na Radiu Wave.

Havířovský producent WZ z je na tuzemské elektronické scéně etablovaným jménem, které brázdí mnoho vod – od těch dubstepových, přes hiphopové, a v neposlední řadě také občasně zavítá do rytmu house music. Po několika projektech, mnoha produkcích pro tuzemské rappery (Smack, Tchagun nebo Asap Jarda) a spoustě skladbách, které vyšly jak na Soundcloudu tak i na Bandcampu (a také na vinylu), teď WZ vydává své debutové album Voices.

A právě s touto deskou, která se nese v rytmu a náladě zlaté éry hip hopu, se WZ vrací chronologicky nazpět. Do dob, jež ho, jak sám dodává, výrazně formovaly. Zajímavostí celé desky Voices jsou pak výrazné zahraniční featuringy, vizuální stránka releasu i originální a svěží přístup k v tuzemsku už tak propíranému žánru, kterým je hip hop. 

Která hiphopová uskupení formovala WZho tvorbu? Jak vznikala deska Voices? Jak se bude rapovat v budoucnosti? A která pizza je ta nejlepší? Poslechněte si Scénu s Opakem Dissu a dozvíte se víc!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.