Hitparáda Startér se vrací pro další hudební talenty s novou porotou. Do světa vypouští singl vítězů The Valentines

16. říjen 2019

V pondělí 14. října se po prázdninové pauze opět rozjela hitparáda neobjevených na Radiu Wave, Startér. Pořad, který už od roku 2008 pomáhá domácím hudebníkům prorazit na scéně, oslavil novou soutěžní sezónu s videosinglem The Valentines, úřadujících vítězů Startéru. Ve studiu se také objevila nová porota.

Emailová schránka se nám už od jara plní hitovkami ze všech koutů republiky. Nemohli jsme se dočkat, až je zase vypustíme mezi posluchače,” říká moderátor Jonáš Zbořil. “Loni jsme nasbírali spoustu skvělých songů, které si pochvalovali i dramaturgové festivalů Pohoda nebo Beseda u Bigbítu, kam pravidelně posíláme kapely hrát. Nepochybuji, že i letos se ve Startéru sejde spousta pecek,” doplňuje Kuba Kaifosz

Největší novinkou nadcházejícího ročníku hitparády neobjevených je nové složení poroty. V té se objeví zpěvačka Emma Smetana, písničkář Dominik Zezula a producentka Never Sol. “Chtěli jsme k sobě lidi, kteří na scénu přinášejí osobitý rukopis, mají svou uměleckou vizi a nebojí se být ambiciózní - což je na české scéně docela unikum. Tyhle podmínky Emma, Dominik i Sára splňují. Navíc je skvělé, že jsou navzájem docela odlišní,” myslí si Jonáš Zbořil, “takže jsem hrozně zvědavý, pro které soutěžní songy se tihle tři muzikanti nakonec nadchnou.” 

HItparádu Startér zahájila release zbrusu nový track úřadujících vítězů The Valentines. Jejich videosingl “Did My Back Hurt Your Knife” vznikl pod záštitou Radia Wave jako hlavní cena pro vítěze hitparády neobjevených. “Za tohle léto jsme toho zažili hrozně moc. Odehráli jsme spoustu koncertů na festivalech, naučili jsme se natáčet v profesionálním studiu nebo pracovat s producentem. A náš starší track se i díky Startéru dostal do filmu,” říká frontman The Valentines Honza Doležal. I další kapely loňského ročníku hitparády zažívají úspěch. “Všude se objevovalo, že P/\ST zahrála na Besedě nejlepší koncert,” vzpomíná dramaturg festivalu Beseda u Bigbítu Pavel Uretšlégr na kapelu, která si díky Startéru zahrála také na slovenské Pohodě.

Nový ročník Startéru začal 14. 10. 2019 a vyvrcholí 11. 5. 2020 na koncertě Startér Showcase, kde bude vyhlášen nový vítěz hitparády neobjevených. 

Startér vznikl v roce 2008 pod vedením moderátorů Tomáše Turka a Tadeáše Haagera. Restartovanou verzi pořadu, který se po dvouleté pauze vrátil do vysílání Radia Wave v roce 2013, převzali moderátoři Jonáš Zbořil a Jakub Johánek. Od února 2018 pak Jakuba Johánka vystřídal Kuba Kaifosz. Ve Startéru zvítězili 4 Dogs, Mulholland Blue, Pandoo, Silver Springs, Good Times Only nebo The Valentines. Na festivaly Pohoda, Beseda u Bigbítu, United Islands of Prague nebo akce Radia Wave jsme poslali Dalekko, producenta Aid Kida, Orient, Zagami Jericho, Killiekrankie, Vogjetgraik, Hello Marcel a mnoho dalších. 

Více o projektu najdete na: http://wave.cz/starter.

Spustit audio

Související