HLASUJTE: Skončí podle vás Jaroslav Faltýnek v hnutí ANO?

15. březen 2019
Radiofórum

Poslanecká sněmovna se včera věnovala podezřením z ovlivňování tendru na výběr dálničního mýta. Před poslance předstoupil i první místopředseda hnutí ANO a předseda klubu Jaroslav Faltýnek.

Petr Hartman: S mýtem nemá Faltýnek nic společného, jen se v něm angažoval

Jaroslav Faltýnek a Andrej Babiš.

Policejní vyšetřování podivných okolností soutěže na výběr mýta se týká firmy Kapsch a antimonopolního úřadu. Není to problém Jaroslava Faltýnka.

Faltýnek zopakoval, že do jednání o dálničním mýtném vstoupil v létě 2015. Kauza je podle něj jen další politický boj, protože není obviněný, pouze svědek.

Premiér Andrej Babiš (ANO) už řekl, že pokud se druhý muž v hnutí jakkoliv provinil proti předpisům strany, okamžitě skončí. Opoziční poslanci (ODS, Piráti, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN) ovšem budou chtít v debatě pokračovat, protože se odpovědí včera nedočkali.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:  

Myslíte, že Jaroslav Faltýnek opravdu v hnutí ANO skončí? Jak na vás zapůsobila jeho obrana před Sněmovnou? A jak vnímáte vysvětlování ministra dopravy Dana Ťoka o průběhu tendru?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.