HLASUJTE: Souhlasíte se zavřením škol kvůli omezení šíření koronaviru, nebo ne?

11. březen 2020
Radiofórum

Od úterka 10. března jsou zavřené všechny základní, střední, vyšší i vysoké školy. Opatření bude podle ministerstva zdravotnictví platit minimálně do konce března.

Čtěte také

Sloužit má jako prevence proti dalšímu šíření koronaviru způsobujícímu nemoc COVID-19. Rodiče školáků do 10 let, kteří budou muset zůstat doma, mají nárok na ošetřovné ve výši 60 % základu příjmu. Opoziční KDU-ČSL navrhuje, aby měli rodiče hrazenou mzdu v plné výši.

Kromě uzavření škol Bezpečnostní rada státu včera rozhodla o zákazu konání všech kulturních, sportovních i dalších akcí pro sto a více lidí.

Dnešní Radiofórum se ptá:

Souhlasíte s preventivními opatřeními, nebo je považujete za příliš přísná? Dotkne se vás výrazně uzavření škol? Měli by podle vás rodiče, kteří budou muset zůstat doma s dětmi, dostávat celou mzdu?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.