Hledání identity a zrcadlení sebe sama. Poslechněte si novou desku Tolstoys v exkluzivním streamu

21. únor 2022

Slovenská kapela Tolstoys, v jejímž jádru stojí tvůrčí duo Ela Tolstova (zpěv) a Michal Smetana (baskytara), vstupuje do nové etapy se svou v pořadí druhou deskou. Pět let po albovém debutu Botanika, na kterém úspěšně rozvíjeli schéma dream popu s prvky akustické hudby a elektroniky, je teď pro kapelu rozkročenou mezi Berlínem, Prahou a Bratislavou hlavním tématem hledání vlastní identity. Poslechněte si, jak zní novinka Mirror Me v exkluzivní premiéře.

„Během přípravy desky jsme zpovzdálí pozorovali naše emoce. Snažili jsme se je pochopit, tím posilnit svá vlastní já a dospět,“ říká Tolstova, která v tomto procesu hledání osobní identity a zrcadlení sama sebe výrazně posílila své sebevědomí.

A sebevědomě působí i celá kapela, jejíž sestavu krom Michala Smetany dále tvoří ještě Matej Herceg (elektronika a perkuse), Lukáš Brabec (bicí), Frederika Camastra (housle) a Pavol Rehák (klavír). Svěží propojení groovy bezpražcových beatů, ostrých synťáků a jemného hlasu frontwoman odkazuje do nejvyšších pater současného indie popu.

Na desce Mirror Me se producentsky podílel Drew Deal (bubeník berlínské kapely People Club) a o mastering se postaral Zino Mikorey, který byl nominován na Grammy za svou práci s Nilsem Frahmem nebo Thomem Yorkem.

Tolstoys svou novinku v Česku představí 17. března v brněnském Kabinetu Múz a 18. března v pražském Café V lese, kde desku také pokřtí. V úterý 22. února vyjde společně s celým albem také videoklip k titulní skladbě.

Album Mirror Me, které oficiálně vychází 22. února na Slnko Records, si nyní můžete s předstihem pustit v exkluzivním streamu na Radiu Wave!

Tolstoys
autor: Filip Černý
Spustit audio