Horké tracky pro horké hlavy. Stingův vokálový sample jako clickbait a hity pro psychické vlny veder

3. březen 2022

Odliv jména Adele z prvních příček světových žebříčků je Filipovým splněným přáním, moc se toho však nemění. První místa teď plní soundtrack disneyovského animáku Encanto. Annabelle aka Jolanda tím pádem pro intro rubriku No. 1 pomocí podezřelého sčítání a odčítání, které Filipovi připomnělo způsob vyvolávání k tabuli při hodinách chemie, nakonec vybrala rok 2006, ve kterém americké singlové hitparádě dominoval Daniel Powter s hitem Bad Day.

Číselné stoupání téměř dva roky starého tracku od Glass Animals už přesáhlo všechny meze. Annabelle s Filipem přistoupili na to, že singl Heat Waves zazní ve Velkých číslech podruhé. Jeho comeback přikládají nostalgickým pocitům, které přináší, zvukům s notnou dávkou cool faktoru a unikátním vokálům frontmana Davea Bayleyho. Globální žebříček zažívá vlny veder už neuvěřitelných šedesát týdnů. Překvapilo také DJské uskupení Swedish House Mafia, které sampluje klasiku Roxanne. Je Stingův vokál na tracku Redlight clickbaitem, nebo dává smysl?

Domácí hitparáďák obstaral Yzomandias, jehož čerstvý mixtape J. EDEN E-GEN smíchaný jiným Jakubem (NobodyListen) si pro zachování velmi podařeného mixtapového feelu vysloužil v playlistu hned tři sloty. Ve Velkých číslech tentokrát došlo i na ukrajinskou elektro-folkovou skupinu o třech členkách Onuka a v souvislosti s jejich potemnělou techno skladbou Vidlik také na zběžnou lekci ukrajinštiny. Slovo „vidlik“ neznamená „vidlička“, jak si Filip původně myslel.

Která kapela nabízí podepsaný vinyl s cenovkou špičkového domácího spotřebiče? Jaké vzpomínky má Filip na průlomový singl Ewy Farne Měls mě vůbec rád? A který track bude Annabelle rotovat celé nadcházející léto? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.