Horsefeathers City Jib - první snb contest je za námi

23. září 2010

První letošní snowboardový rail contest máme za sebou. V pátek se v centru Plzně sešlo několik riderů z České republiky a Polska, které doplnila i jedna zástupkyně něžného pohlaví z Banské Bystrice. POSLECHNĚTE SI: Report z akce od Judity Hrubešové

Martinka Molnárová se rozhodně neztratila. Prošla suverénně kvalifikací a společně s dalšími devíti ridery postoupila do semifinále. Vzhledem k tomu, že byla na plzeňském contestu jedinou slečnou, byla spokojená nejen se svými jízdami, ale i se svým opečováváním od zbytku startovního pole a organizátorů. Na finále už její umění, v tak nabité konkurenci, ale nestačilo.

Mezi posledních pět postoupili celkem očekávaně David Čonka, Honza Dolejší, Martin Matoušek a Wojtek Pawlusiak z Polska. Skvělými semifinálovými jízdami si poslední pětku vyjel i patnáctiletý Darek "Zub" Bergmann.

K finálovým jízdám se postavilo pět riderů v půl osmé večer. Třetí flek a s tím spojenou finanční odměnu od Horsefeathers a hodinky Nixon si nakonec vyjel David Čonka. Ještě lepší než on byl v Plzni podle poroty Darek Bergmann. První místo na prvním letošním snowboardovém rail contestu urval polský borec Wojtek "Gniazdo" Pawlusiak.

HF City Jib contest byl rozhodně povedenou akcí, kterou stálo za to vidět. Doufejme, že nezůstane u prvního ročníku. Tradiční předsezónní contest o super ceny by si rozhodně zasloužili jak čeští freestyle snb a ski rideři, tak i diváci.

autor: Lukáš Kosprt
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.