„Hrát pořád do zdi bylo frustrující.“ 52 Hertz Whale se po dvou měsících ve zkušebně těší na koncerty

4. únor 2020

Bratislavská pětice, pojmenovaná podle nejosamělejšího druhu velryby, na sebe za šest let svého fungování nabalila žánrové nálepky od post-rocku po post-punk a proslula především pro svá intenzivní živá vystoupení. Koncertní živelnost potvrdili 52 Hertz Whale i ve studiu Radia Wave. „Hrát v takhle stísněných prostorech je pro nás výzva,“ směje se zpocený frontman Dominik Prok.

52 Hertz Whale

52 Hertz Whale mají aktuálně za sebou intenzivní dvouměsíční pobyt ve zkušebně a podle svých slov už se nemůžou dočkat nadcházejících koncertů. „Bylo to dost frustrující hrát pořád do zdi, takže se zároveň těšíme i na skládání nových věcí. Rádi bychom materiál na novou desku nahráli ještě letos. Kdy to pak vyjde, je druhá věc, ale písně hotové mít chceme, takový je náš plán,“ shoduje se kapela.

Jaké byly další varianty názvu kapely a kterým tématům by se do budoucna ve svých textech chtěl věnovat Dominik Prok? Poslechněte si celý rozhovor i písně Fish in the Dead Sea, A Man Is Divided in Himself a Aura, které 52 Hertz Whale zahráli živě ve studiu Radia Wave!

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.