Hromada těl jako důkaz. Proklestěte se džunglí punkových novinek

11. červen 2021

Než se léto plně rozproudí, servíruje Špína svoji tradiční dávku novinek ze zahraniční DIY scény. Ze skrytých koutů jsme vymetli post-punkové pavouky se saxofonem, industrial, popovou pohodu z labelu La Vida Es Un Mus i prvotřídní doom na pomalé ploužení rozpálenými ulicemi.

Co by vám podle Špíny nemělo uniknout? Po delší době jsme se podívali do Itálie za zakladatelem labelu Avant! Records Francescem Marianim a jeho projektem His Electro Blue Voice. Novou desku mají na kontě kanadští N0v3l nebo akvizice z Iron Lung Records Slant. 

Nepotáceli jsme se ovšem pouze v temnotě, a tak kromě industriálních Hide a doomových Body Void k nám zasvitlo slunce. Například v podobě středověkem inspirovaného bedroom popu Zero Percent APR z Texasu nebo žánrově nevyzpytatelných The Drin.

Co za novinky si připravil Kazatel a vyslal nám audio zdravicí z hergotího detašovaného studia? Kdo nám v parku na Vyšehradě sednul na papír? Která kapela připomene Powerplant? Jak zní nová nahrávka Rata Negra? Co za pikantnost jsme vytáhli na temňáky z Hide? A co všechno stihli navařit na vídeňsko-linecké scéně? Poslechněte si celou novinkovou Špínu ze záznamu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.