Hrůza a strach v Aeru

23. září 2010

Patříte k otrlým divákům? Takový osobní test si můžete vyzkoušet ve dnech 13. až 18. března v kině Aero. Bude se tu totiž konat už třetí ročník filmového Festivalu otrlého diváka, na kterém uvidíte filmy netradičního pojetí. V Odpolední session byl také jako host Petr Šaroch a povídali jsme si blíže o průběhu festivalu. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor z Odpolední session

Festival vymyslela dvojice - David Čeněk a Eugen Liška, kteří tu dávají šanci filmům vymykajícím se běžným normám. Jinak řečeno, romantické komedie tady rozhodně nečekejte. Půjde spíše o filmy šokující, kontroverzní, ve kterých se objevuje násilí, sexualita a další citlivá témata lidské společnosti.

00515108.jpeg

Většina filmů v rámci Otrlého diváka nejde do běžné distribuce a u nás budou exkluzivně k vidění pouze v již zmíněném termínu mezi 13. a 18. březnem v kině Aero. Pro krvelačné diváky je nachystáno asi 20 filmů. Minulý rok byl například vedený originál a remake slavného Texaského Masakru motorovou pilou. I letos tu podobnou dvojici filmů uvidíte, ale tentokrát půjde o snímek Hory mají oči. Podrobný přehled a program filmů najdete na stránkách festivalu.

Otrlý divák ale nenabízí pouze filmové projekce. 16. března se bude v kině Aero konat tzv. B-KULT VEČÍREK, na kterém vystoupí například herečka divadla Ypsilon Renata Rychlá nebo Ivo Pospíšil. Pokud na vás ještě té hrůzy nebude dost, 17. března můžete navštívit Hororovou noc, kde vás čekají filmové lahůdky s názvy například Brána do záhrobí, Hrůzostrašný baron a další pohádky.

autor: zuf
Spustit audio