Hudební tip: Aiko sází na povznášející hudbu i temnější vokály

14. duben 2022
Tip

Atmosférický pop, euforické refrény, výrazné vizuály a síla ženství. To je Aiko – jedna z nejvýraznějších mladých zpěvaček současné tuzemské scény. Svou nejnovější skladbu Daughter Of The Sun i starší kousky představila v kapelním podání po boku kytaristy Davida a bubeníka Oty živě v našem proskleném studiu během další Radio Wave Studio Session. Co doporučuje Aiko a její spoluhráči k poslechu?

„Vždycky všem doporučuju kapelu Jungle, protože to je na dobrou náladu. Ta je skvělá,“ říká Aiko pravděpodobně schválně bez zmínky konkrétní skladby, čímž odkazuje na celou povznášející tvorbu kapely s britským duem v jádru. Dále zmiňuje svůj nejnovější objev – francouzskou zpěvačku Mélissu Laveaux: „Ona je jako Aurora, ale má takovej ten temnej skvělej hlas.“ Bubeník Ota doporučuje jeho „all-time favourite“ kapelu, kterou představují američtí Pinegrove kombinující indie rock s country.

„Můj hudební tip jsou Glass Animals a konkrétně teď jejich nejnovější singl, kterej se jmenuje I Don’t Wanna Talk, I Just Wanna Dance,“ říká kytarista David. Zmíněná skladba podle frontmana Glass Animals Davea Bayleyho vznikla z lockdownového smutku způsobeného neustálými videohovory a absencí tance. S dalším tipem se David od zmíněného jména příliš nevzdaluje, protože vybírá nový singl Florence + The Machine nazvaný My Love, na němž se Bayley producentsky podílel.

Kdo další patří mezi nejnovější hudební objevy zpěvačky Aiko a jejích spoluhráčů? Poslechněte si celý hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.