Hudební tip: Annabelle dává šanci tuctové elektronice Martina Garrixe i experimentální produkci Paris Texas

21. říjen 2021
Tip

Annabelle můžete znát jako vycházející popovou zpěvačku i moderátorku hudebního pořadu Radia Wave Velký čísla. Se svým na stadiony připraveným popem je dle vlastních slov připravena dobýt hudební svět a nedávno ho naživo představila v našem proskleném studiu v rámci další Radio Wave Studio Session. Které skladby teď ráda poslouchá?

Hned zprvu doporučuje poměrně depresivní, zároveň ale euforickou skladbu Mental Anguish, kterou mají na svědomí mladí hudebníci Glaive a Ericdoa. Je to vlastně mentální utrpení v překladu, vysvětluje Annabelle.

Čtěte také

Jako další tip vybírá experimentátorské losangeleské duo Paris Texas. Skladba Bullseye ji zaujala hlavně z hlediska produkce. Nabourává to asi všechny pravidla, co existujou, říká. Právě tato skladba nedávno doputovala také mezi novinkové tracky Radia Wave.

Potom mám tenhle týden nečekaný guilty pleasure, zmiňuje Annabelle nedávný track DJe a producenta Martina Garrixe nazvaný Diamonds, na kterém se s ním podíleli ještě britský rapper Tinie Tempah a jeho nizozemský kolega Julian Jordan. Je to totální tucárna a fakt bych nečekala, že se mi bude líbit. Ale Garrix je v nečem fresh a dává do EDM hudby něco ‚spešl‘, říká a zmíněnou skladbu doporučuje konkrétně na naladění na večer.

Jak moc blízko domovu Annabelle je skladba, kterou doporučuje z domácí scény? A na jakou připravovanou desku je velmi zvědavá? Poslechněte si celý hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.