Hudební tip Good Times Only: Mladý Peter Gabriel i odpočinek od živáků

7. květen 2020
Tip

Pražská indiepopová kapela Good Times Only patří mezi interprety, kteří se objevili ve streamu Radia Wave v rámci Karanténa Session. Frontman Filip Černý se s námi podělil o své tři aktuální favority, kteří se tentokrát nesou v hodně elektropopovém duchu.

Londýnský elektropopový či softrockový hudebník Westerman byl hned prvním Filipovým tipem. Mladá odpověď na Petera Gabriela zatím vydávala pouze singly, ale pátého června se můžeme těšit na jeho debut Your Hero Is Not Dead, který Filip doporučuje rozhodně nepropásnout. Za zmínku stojí i Westermanova spolupráce s Amen Dunes na remixu tracku L.A. z jeho předloňské desky Freedom.

Další věc, která by neměla nikomu uniknout, je aktuální hodinový živák australské kapely Parcels. „Od začátku do konce je to na jeden take a zvukový inženýr se hodně předvedl, má to skvělý zvuk. Navíc je celý živák i s videem na YouTube,“ doporučuje Filip nahrávku, která vyšla sice před týdnem, ale nahrána byla ještě před karanténou.

A kdo by si potřeboval odpočinout od všech živáků a klasických studiových alb, měl by se zaměřit na umělce Marca Rebilleta, kterému fanoušci přezdívají Loop Daddy. „Je to takový zaktualizovaný Reggie Watts, trochu herec, trochu komik. Je to improvizované a hodně barevné, jeho humor je trochu infantilní,“ popisuje tvorbu amerického umělce Filip. Loop Daddy navíc v současném stavu pořádá spoustu živých streamů, které jsou i interaktivní.

Proč bychom si neměli nechat ujít debutovou nahrávku Westermana? Kde se nahrával živák Parcels a bude nějaké pokračování? A co se děje během Loop Daddyho livestreamů? Poslechněte si celý Hudební tip Filipa Černého z Good Times Only!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka