Hudební tip: Kalle absorbují komplexní poetiku Lael Neale a Stromae

19. leden 2023
Tip

Veronika a David Zemanovi, kteří dohromady tvoří oblíbené táborské duo Kalle, představili skladby z nové desky Under The Black Moss úplně poprvé naživo. K našemu velkému potěšení se tak stalo při Radio Wave Studio Session, která proběhla 13. ledna, tedy ku příležitosti 17. narozenin stanice. Když už tu byli, podělili se také o své hudební tipy.

„Já jsem se rozhodla, že posluchačům doporučím muzikantku, kterou jsem objevila docela nedávno, je z Virginie a jmenuje se Lael Neale,“ říká zpěvačka Veronika, která si od zmíněné písničkářky se silně osobitou poetikou oblíbila album Acquainted With Night. „Například mě napadá písnička Blue Vein,“ doplňuje.

Kytarista David prý v minulosti nejčastěji doporučoval spíše hudbu tvrdších žánrů. Pro tentokrát ale obrací: „Teď bych rád doporučil z toho opačného konce. Je to poměrně dost popová záležitost – belgický zpěvák Stromae, který loni vydal skvělou desku Multitude. Je to hodně svěží a aktuální záležitost, mi přijde. Krásnej zpěv a fantastickej zvuk.“

Která deska by vás po vzoru dua Kalle mohla „absolutně zasáhnout“? A v čem vybočuje doporučení Davida Zemana? Poslechněte si celý hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.