Hudební tip: Kapela Vlněna si užívá sentimentálních návratů i novinek z české scény

6. srpen 2020
Tip

Minulý týden k nám do rádia na Studio Sessions dorazila původem brněnská, dnes už spíše pražská kapela Vlněna. Kromě koncertu a rozhovoru o své tvorbě nám Tomáš, Vašek a Majty nechali několik tipů na hudbu, kterou právě poslouchají.

V oblibě mají členové například country. Mezi interprety, které Vlněna doporučuje, najedeme například Boba Dylana nebo americké country duo Anna & Elizabeth, které v sobě míchá tradiční folklorní hudbu z USA spolu s experimentální hudbou. Z ambientní experimentální hudby doporučuje Tomáš i album Tracing Back The Radiance od Jefre Cantu-Ledesma, které vyšlo minulý rok, nebo nové EP Jana Tomáše. Deska s názvem Saturn Gizeh Lynx vyšla na labelu Stoned To Death na konci června.

Čtěte také

Majty k hudebnímu připojil i tip filmový: „Poslouchám teď hodně soundtrack k filmu 200 cigaret, to mi teď letně ladí.“ Na soundtracku najdeme velké množství slavných jmen, od Grace Jones přes Elvise Costella až po Dire Straits nebo Queen. Kromě filmových soundtracků poslouchá i album Bajkonur od Mňágy & Žďorp, které je pro něj „takový sentimentální návrat“.

Vašek zase hodně poslouchá SNFU, kanadskou punkrockovou kapelu, která se proslavila během 80. let pod vedením vokalisty Kena Chinna, známého také pod pseudonymem Mr. Chi Pig. Na konci loňského roku fanoušky kapely otřáslo oznámení, že Chinn trpí vážnou, pravděpodobně smrtelnou nemocí. Na tu nakonec skonal 16. července 2020. 

Kdo podle kapely Vlněna tvoří největší základ popu? Co za vlastní sólové projekty doporučují členové? Pusťte si příspěvek!

autor: Dora Rodriguez
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka