Hudební tip: Miss Petty lační při poslechu po ruchu publika a vyzdvihuje živáky Madonny

28. říjen 2021
Tip

Plastics je vůbec první song v historii Startéru – hitparády neobjevených Radia Wave –, jehož autorkou je drag queen. David Daniel se svým alter egem Miss Petty také začal jako vůbec první česká drag queen tvořit autorskou hudbu. Své osvobozující hit-singly Miss Petty nedávno představila živě v našem proskleném studiu v rámci další Radio Wave Studio Session. Co doporučuje ze svého posluchačského repertoáru?

Na úvod Miss Petty přiznává svou lásku k živákům. Konkrétně si ujíždí hlavně na živých albech Madonny. „Já strašně ráda poslouchám záznamy živých koncertů. A miluju Madonnu, takže musím doporučit poslechnout si jakékoliv živé album od Madonny. Třeba strašně super je tour Reber Heart,“ doporučuje.

„Jestli neznáte Dorian Electra, určitě si najděte. Je to super gender queer umělec,“ říká Miss Petty a nabádá k objevení amerického genderfluidního hudebníka a jednoho z hlavních hlasů hyperpopu. „Ještě doporučím track Halloweenie IV od Ashnikko, která každý Halloween vydává jeden halloweenský track, takže tohle je už čtvrtý. Baví mě všechny a určitě si je poslechněte,“ doplňuje.

Na který pražský koncert se Miss Petty nemůže dočkat? Poslechněte si celý Hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.