Hudební tip: Modré hory by rády na pivo s Commonem a nevědí, zda milovat či nenávidět Amona Tobina

11. listopad 2021
Tip

Slovenské rapové duo Modré hory si můžete pamatovat už z první dekády nového milénia. Bene a Lyrik po boku své doprovodné kapely nedávno představili svůj experimentátorský pohled na klasický hiphopový sound a hrdé deklarace vlastní obyčejnosti v textech i v našem proskleném studiu během další Radio Wave Studio Session. Jejich hudební doporučení zahrnují alba, ke kterým chovají lásku, ale i problematičtější kusy, které na ně působí ambivalentním dojmem.

„Je to veľmi ťažká otázka vybrať len jeden album, ale dal by som nový album od rappera, ktorý si hovorí Common. Tento album je Beautiful Revolution Part 2. Je to kus vynikajúcej hudby,“ vybírá Bene po pečlivé úvaze svou oblíbenou desku. Lyrik – druhá polovina rapového dua Modré hory – vědomě vybírá desku, u které se nemůže rozhodnout, zda ji miluje nebo nenávidí. „Teraz som sa dostal k albumu How Do You Live elektronického producenta, ktorý si hovorí Amon Tobin. A je to trošku iná situácia, pretože práve sa cez tento album prehrýzam. A neviem sa úplne rozhodnúť, či ho neznášam, alebo milujem. A tieto situácie mám niekedy veľmi rád,“ vysvětluje Lyrik.

Hned se třemi hudebními tipy přišel baskytarista Modrých hor Michal Šelep, který na úvod zmiňuje amerického zpěváka Bahamas. „Vydal nedávno album Sad Hunk. Je to veľmi vtipná porcia pesničkárstva s takým soulovo moderným podmazom. Je to fakt nečakaná kombinácia. Je to veľmi vtipné a je to super album do auta,“ říká. Dále neopomíjí třeba již o něco starší album Jimmy Lee od multitalentovaného hudebníka Raphaela Saadiqa, který produkoval například pro neosoulovou legendu D’Angela. „Je to mega muzika. Odporúčam to všetkým svojim kamarátom vždy si tento album vypočuť,“ dodává.

 

Která rapová deska ve vás podle Beneho z Modrých hor vyvolá lítost, že zrovna nesedíte s kamarády na pivu? A které album je „absolútne šialenstvo“? Poslechněte si celý hudební tip

autor: Filip Černý
Spustit audio

Související