Hudební tip něco něco: Černé kafe s pražským country Dingo a debutanti Minor Pieces

21. květen 2020
Tip

Pražské popové duo něco něco před pár týdny vydalo svou debutovou nahrávku Začíná a zároveň vystoupili v růžově laděném streamu v rámci Karanténa Sessions. Jejich Hudební tip tentokrát míří k pražským Dingo nebo kanadské kapele Minor Pieces.

„Celá deska mě baví od začátku do konce, ale kdybych vám měla vypíchnout jednu nebo dvě skladby, byly by to určitě Black Coffee a Still About It,“ doporučuje polovina dua něco něco, zpěvačka Alžběta Trusinová, loňskou nahrávku pražské country pětice Dingo. Ta vyšla na pardubickém nezávislém labelu Stoned To Death na podzim a kapelu můžete znát i z vysílání Radia Wave.

Její kolega Tomáš Tkáč se připojuje s taktéž podzimním debutem The Heavy Steps of Dreaming kanadských Minor Pieces. „Jsou to moc hezké písničky, které jsou různě transformované v rámci různých dronů a šumů a tak různě plynou a občas se vynořuje víc hluk a někdy zas víc písnička,“ shrnul, proč se mu The Heavy Steps of Dreaming tak moc zalíbila.

 

Kterou skladbu od dua Minor Pieces má z jejich debutové nahrávky Tomáš Tkáč nejradši? Čí hlas z této kapely by mohl být povědomí posluchačům Radia Wave? A proč doporučuje Alžběta Trusinová pražskou country pětici s balalajkou Dingo? Poslechněte si celý Hudební tip popového projektu něco něco!

 

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.