Hudební tip Never Sol: Těším se na druhou desku Kataríny Málikové, první album poslouchám pořád

24. leden 2019
Tip

Skladatelka a producentka Never Sol i tentokrát doporučuje kosmopolitní hudbu, která kombinuje zvukové trendy s folklorní inspirací. A dívá se hlavně směrem na východ – na sousední Slovensko, do Rumunska nebo dalekého Íránu.

Sára se po delší době vrátila ke své oblíbenkyni Kataríně Málikové. Oceňuje její citlivé přepracování folklorních skladeb z Horehroní, zároveň se ale těší na novinku, která už podle Málikové samotné s lidovou hudbou nebude mít mnoho společného. Never Sol má radost taky z nového singlu Lafawndah. Hudebnice, která pochází z Íránu, vyrůstala v Paříži a žije v New Yorku, vydává na respektovaném labelu Warp a vytváří svou verzi globalizovaného soulu. Třetím tipem je rumunská noisová kouzelnice Alina Kalancea, která tvoří pro změnu v italské Modeně a nedávno vydala debutovou desku.

Kde pracuje Alina Kalancea? Poslechněte si celý tip Never Sol.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.