Hudební tip: Purplefox Town si cestou do práce pouští Arctic Monkeys i japonský jazz fusion

15. prosinec 2022
Tip

Pražskou neopsychedelickou kapelu Purplefox Town si můžete pamatovat z finále Startéru – hitparády neobjevených. Už tam jsme do ní vkládali velké naděje, jejich konzistentnost a kreativita s každou další vydanou koncepční deskou ale překvapila snad všechny. Na té nejnovější – Space Travel Agency – nás berou až do vesmíru. Při příležitosti nedávno odehrané Radio Wave Studio Session se s námi Purplefox Town podělili o své hudební tipy.

„Já teď nejvíc poslouchám to nový album Arctic Monkeys, protože má nádherný smyčce a dává mi to takovej klid na duši. Poslouchám ho každý ráno, když jdu do práce lesem,“ vypráví zpěvák a kytarista Adam Vokáč, který v Purplefox Town obstarává i klávesy. Mluví o desce The Car, na které Arctic Monkeys svoji nově nalezenou lounge-popovou estetiku posouvají ještě k orchestrálnímu rocku a funku. Z tuzemských novinek si letos nejvíce oblíbil albový debut pražské pětice Island Mint.

Kytarista a zpěvák Ondřej Svoboda se svým hudebním tipem opírá o dalšího z členů Purplefox Town. „Já teď ze všeho nejvíc, nebo ne nejvíc, ale docela (trošku) poslouchám album, co mi ukázal náš basák Honza. Jmenuje se to Casiopea a je to od kapely Casiopea.“ Po bližším ohledání zvukových kvalit zmíněné japonské čtveřice dává naprostý smysl, že za doporučením stojí právě basák Purplefox Town.

Kterou tuzemskou desku považuje kapela Purplefox Town za „světovou“? Poslechněte si celý hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.