Hudební tip rappera a producenta Bols/Slob: Kmotr grimeu Wiley i melancholie Amelie Siby

18. červen 2020
Tip

Pražský producent a rapper Matěj Dvořák, známý také pod jménem Bols/Slob, nedávno vystoupil v proskleném studiu Radia Wave v rámci Studio Session. V minulosti se několikrát objevil v hitparádě neobjevených Startér a letos je jedním z finalistů hudebně exportní soutěže Czeching, jejíž minishowcase proběhne příští týden. Co doporučuje, aby si posluchači Radia Wave zkusili pustit?

Jedna z velkých nadějí české elektronické scény, producent a rapper Bols/Slob, si po své Studio Session připravil výjimečně obsáhlý a nakrmený Hudební tip. Mimo jiné i na Amelii Sibu, jejíž tvorba by měla každého chytnout za srdce, podobně jako se to stalo Matějovi. Bols nicméně pojal svůj Hudební tip tak obšírně, že se záhy po českých doporučeních vydal do Ameriky a následně i do Spojeného království. Z USA například vzpomněl na producenta Baauera, který nedávno vydal EP Planet’s Mad. 

Z ostrovní scény došlo především na producenta Segu Bodegu. Ten letos taktéž vydal svou debutovou nahrávku, Bols se ovšem ohlíží především za jeho karanténní tvorbou, což byla série duetů vytvořených přes videohovory s jeho oblíbenými interprety a interpretkami. Nejnovější z nich je cover skladby White Flag od zpěvačky Dido. A dostalo se i na grime a aktuální album veterána Wileyho – Godfather 3.

Jaké další lokální interprety a interpretky Matěj Dvořák doporučuje? Z jakého důvodu se mu líbí nedávno vydané debutové album Amelie Siby? Které z jeho amerických doporučení se hodí pro fanoušky Bladeeho? S kým si Sega Bodega zazpíval White Flag?

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka