Hudební tip: TIMEA uniká podzimnímu počasí se Sticky Fingers i prosluněnou deskou Lorde

3. září 2021
Tip

Slovenská zpěvačka a skladatelka TIMEA na scénu vstoupila loni v listopadu pětistopým EPčkem Confusion Of Warmth, na které následně navázala singlem Lose My Air. Po letošním létě ji čeká další životní kapitola – vyzkouší si studium oboru songwriting v Berlíně. Ještě předtím ale stihla vystoupit v proskleném studiu Radia Wave a doporučit hned několik věcí k poslechu. Poslední týden Timea poslouchá třeba starší skladbu od Lany Del Rey nazvanou Brooklyn Baby.

Z nových desek TIMEA vyzdvihuje třetí studiovou nahrávku novozélandské hudebnice Lorde, která se po veleúspěšném albu Melodrama rozhodla navázat svou výrazně akustičtější a „prosluněnější“ polohou na novince Solar Power.

Čtěte také

Neopomíjí ani pod drobnohledem očekávaný návrat Billie Eilish: „Mňa veľmi baví, pretože je taký síce viac akustický než predtým. Je tam všetkého málo, ale tak akurát. Je počuť, že je tam všetko, čo tam má byť a nič tam nechýba, ale zároveň je to hrozne zaujímavý zvuk,“ vysvětluje.

Mezi další doporučení zařazuje nové písničky producentů Toma McFarlanda a Joshe Lloyd-Watsona, kteří stojí za hudebním projektem Jungle. A toto si myslím, že nebudete poznať – austrálska kapela Sticky Fingers. Má strašne dobrú atmosféru, že keď si to pustím, tak mám pocit, že som na nejakom austrálskom roadtripu. Ale my už máme jeseň, tak neviem, či je to úplne vhodné,“ směje se TIMEA.

Do svých hudebních tipů nezapomněla zahrnout ještě slovenského producenta Fvlcrvma, jehož koncert nedávno poprvé navštívila.

Který koncert byl pro TIMEU skvělým zážitkem? Poslechněte si celý Hudební tip

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.