Hudební tip: Vítězové Startéru Méta Monde jedou na dovolenkové vlně francouzského indie

30. červenec 2021
Tip

Po vydání debutové desky a výhře v letošním ročníku hitparády neobjevených Startér Radia Wave teď synthpopové duo Méta Monde vystoupilo v našem proskleném studiu. A to ještě předtím, než vydá svůj startéří videosingl. Songwriter a klavírista Jakub spolu s digitálním umělcem a baskytaristou Romanem namalovali v rámci Radio Wave Studio Session vesmírnou odyseu svými jasnými a zářivými kosmickými zvuky. Co sami aktuálně poslouchají a co by k poslechu doporučili?

Jakub bez delšího rozmýšlení zmiňuje moskevský indie-popový kvartet Pompeya a jejich desku Dreamers, která u něj teď rotuje asi nejčastěji. Jeho další hudební tipy jsou ovlivněné letní sezónou a nedávnou dovolenou u moře. „Jak jsme teď byli na dovolené, mám takový summer vibe. Poslouchám letní hity, hlavně od francouzských kapel,“ vysvětluje a dál doporučuje elektronické duo Polo & Pan s aktuální deskou Cyclorama, na které nechybí inspirace africkými rytmy.

Čtěte také

Druhého člena kapely zaujala červencová eponymní deska dominikánsko-amerického písničkáře a producenta Twin Shadow. Je dost letní a hodně využívá akustickou kytaru. Za poslední dobu je to asi nejzajímavější věc, co jsem slyšel, říká Roman. Jakub potvrzuje, že sound podobný Twin Shadow je blízký i jemu. Při nedávné procházce se Roman zaposlouchal také do ruských post-punkerů Motorama. Jejich písnička Wind In Her Hair je teď jedna z mých nejoblíbenějších, poslouchám jí často, doplňuje.

Na jakou další hudbu navnadila synthpopové duo Méta Monde nedávná dovolená? Poslechněte si celý příspěvek.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.