Humři mají pocity a muž s alzheimerem zapomněl, že je ženatý. To jsou top zprávy minulého týdne

25. červen 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ta nejlákavější stehýnka ze zpravodajského grilu. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Romanticky založenou Ivanu zaujala informace o tom, že muž trpící Alzheimerovou chorobou zapomněl, že je ženatý. Svou manželku si vzal podruhé, i když na svou druhou žádost o ruku mezitím zapomněl. A my nic, stěžují si neprovdané moderátorky.

Zuzanu jako milovnici podmořského života potěšila zpráva o tom, že zákon, který projednávají britští poslanci v horní komoře tamějšího parlamentu, má za cíl poskytnout živočichům, kteří cítí bolest, větší ochranu před utrpením. Legislativa ale ve své aktuální podobě pamatuje jenom na ryby a další obratlovce. To chce změnit skupina politiků, kteří volají po rozšíření seznamu o některé bezobratlé živočichy, jako například chobotnice a humry.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby se nepoohlédly i do Brna. Nečekané drama tam zažil jednačtyřicetiletý muž, když navštívil svou příbuznou. Nabídl se, že vyvenčí její dva psy. Při cestě na procházku se ale dostal do nečekaných potíží, když společně s mazlíčky uvízl ve výtahu. Vše ale nakonec dobře dopadlo.

Je mezi trpícími chobotnicemi, zaseklým Brňanem a zapomínajícím ženichem nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.