„I duchovní člověk může vstávat s erekcí.“ Velikonoční setkání s Igorem Chaunem

4. duben 2021

Igor Chaun, filmový a televizní režisér a zakladatel hnutí Goscha, je patrně jednou z nejvýraznějších tváří české alternativní spirituality a ezoteriky. O své duchovní cestě, pro kterou byly největším zlomem rituály v amazonském pralese spojující křesťanství a tradice původních obyvatel, v Hergot!u mluvil téměř přesně před osmi lety. Co se za tu dobu změnilo?

Chaun mluví o „přizemnění“ – duchovní náboj, kterého byl v té době plný, neodezněl, ale postupně se integroval do každodenní fyzické reality tohoto světa. I duchovní člověk může vstávat s erekcí,“ doplňuje to příkladem. Stejně tak jde ale i o vědomí smrti, která je nedílnou součástí života a rozhodně se jí nevyhneme.

S Igorem Chaunem mluvíme ale i o jeho vztahu k Ježíši Kristu a Panně Marii, o nadšení a zklamání nebo o nástrahách duchovního hledání v podobě zištných manipulátorů a samozvaných mistrů. Zajímá vás víc? Pusťte si celý pořad!

autoři: Jan Škrob , Petr Wagner , Dominik Čejka
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.