I pankáči mají své letní hity. Připravili jsme ultimátní playlist

22. srpen 2022

Špína většinou posluchače zásobuje temnějším materiálem. Na Kaziho se Šamanem ale přišla nostalgie končícího léta, takže dali dohromady díl plný prázdninových punkových hitů. Do jejich ultimátního playlistu se vešly taneční hity i melancholické skladby pro ranní návraty z dlouhých akcí.

Jak zvolit ten správný hit? Zatímco Šaman se nechal unést emocemi, Kazi zvolil sofistikovanější přístup a koukal hlavně po textech. Díky tomu si do playlistu našly cestu třeba věci od The Get Up Kids, Refused nebo Jets To Brazil, ale hlavně nesmrtelný song od Mineral, který v půlce změní náladu i text z letní euforie do melancholické polohy. Emo z amerického středozápadu celkově na celém dílu zanechalo slušnou stopu.

Do Šamanova výběru se zase pod vlivem vystoupení na letošním Fluff Festu vešli i Fucked Up, kteří i po letech sporadické aktivity dokážou na pódiu vytvořit solidní tlak. Nezapomněli jsme ale ani na halekačky od RVIVR nebo skrytou perlu od Ringers z jejich společného sedmipalce s Ampere. Jedinou nekytarovou věc, která se vešla do playlistu, mají na svědomí Lust For Youth. Jejich podivnou kulhající mutaci eurodance a post-punku doporučujeme hlavně na zpomalené letní večery.

Na který song z našeho výběru budete tančit? Který není dobré pouštět během splínu? A proč jsme vybírali samé staré věci? Poslechněte si celý díl Špíny.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.