Indický doktor House na motorce a hudba místo ibáče. Je tu přehled nedůležitých zpráv

28. únor 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ta nejnaducanější jelítka ze zpravodajské zabijačky.

Moderátorky jako obvykle zaujala celá plejáda zdánlivě nepodstatných informací jak ze světa, tak z Moravy. První zpráva byla úplné pohlazení po duši. V západním Bengálsku, kde jsou nejbližší nemocnice vzdálené desítky kilometrů, žije muž, který začal provozovat svou vlastní bezplatnou záchrannou službu. S ní za pomoci svých příbuzných dovezl do špitálu už více než 5000 lidí. Tento pán se nevěnuje crossfitu, což bylo Ivaně líto, zato však více než polovinu platu utratí za benzín a léky pro chudé.

Ind se srdíčkem na pravém místě ale nebyl jedinou hřejivou zprávou týdne. Angličtí vědci zjistili, že hudba prokazatelně léčí, a doktoři ji začnou předepisovat místo ibáčků a lexíků. Podle studie je ideální muzikou pro relax ta pomalejší s jednoduchou melodií a bez textu. S tím ovšem hrubě nesouhlasila Zuzana, která na léčbu duše i těla používá cédéčka kapely Mandrage, u kterých miluje hlavně libozvučné texty.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby neupozornily na žádnou krimi zprávu z Brna. Tam tentokrát hodil Brňan cihlu do okna své partnerky s odůvodněním, že není spokojen se svým erotickým životem.

Je mezi Brňanem házejícím cihlou, indickým spasitelem nemocných a hudbou na předpis nějaká tajemná souvislost? Asi ne, ale to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.