Indierocková pětice Tamara debutovou desku zatím nechystá a říká: „Mimopražské koncerty nás zocelily.“

31. srpen 2020

Pražská indierocková kapela Tamara se právě vrátila z českého minuturné a se dvěma letními singly v zádech pokračuje v nabourávání tuzemské kytarové scény, která se někdy možná bere až příliš vážně. Pětice Štěpán, Natálie, Majda, Kristýna a Tamara se hraním podle svých slov především baví. „Žádnou debutovou desku nemáme vymyšlenou, jen jsme řekli, že možná někdy něco nahrajeme. Ale ještě jsme nenahazovali konkrétní data ani částky,“ říkají o debutu se smíchem.

Kapela se rozhodla pojmenovat po jedné ze svých členek, protože bubeník vzadu je prý vždycky nejméně vidět. „A protože Tamara je nejkrásnější jméno,“ dodává jeho nositelka, která se za bicími střídá s Natálií. Ta má zase zároveň s Majdou na svědomí texty kapely. „Často se stává, že se v textech doplňujeme. Naty třeba s něčím přijde a mně se líbí nějaká moje věta, kterou tam vložíme, aby to fungovalo dohromady,“ popisuje Majda proces vzniku textů.

Čtěte také

Majda byla v podstatě i katalyzátorem vzniku Tamary, jejíž členky do té doby nikdy v žádné kapele nehrály. „Jednou jsme se sešly s Naty a Tamarou a řekly jsme si, že založíme kapelu. A pak se to nějak dalo dohromady i se Štěpánem a Kristýnou.“

Pětice má aktuálně za sebou miniturné, které ji podle jejích slov nejvíc zocelilo. „Byla to zajímavá zkušenost, protože jsme poprvé měli možnost se konfrontovat s lidmi mimo Prahu a pochopili jsme důležitost publika a jeho reakcí a přístupu,“ shodují se Natálie, Majda, Kristýna, Tamara a Štěpán.

Jakou roli hrají pro kapelu videoklipy? A co možná Tamara natočí dřív než debutovou desku? Poslechněte si celý rozhovor i písně Kiddos, Mraky, Led a Western, které indierocková pětice Tamara zahrála v našem studiu.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.