Italka venčila želvu velkou jako pizza a v Brně se natáčí erotické filmy. Přehled top zpráv uplynulého týdne je tu

17. duben 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ten nejpropečenější popcorn ze zpravodajského pytlíku.

Moderátorky jako obvykle zaujala celá škála zpráv jak ze světa, tak z regionů zasažených pandemií. První bombastické info se týkalo toho, že policie v Římě pokutovala ženu za venčení želvy „velké jako pizza“. Zuzana však bystře namítla, že záleží na druhu pizzy existují pizzy miniaturní, ale i takové, které zaberou celý stůl. Na sankci pro šedesátiletou majitelku želvy upozornil italský list Il Messaggero, mluvčí římské policie Nunzio Carbone později pro agenturu AFP upřesnil, že venčení želvy není „ospravedlnitelná omluva“. Zoufalí lidé holt dělají zoufalé věci, shodly se moderátorky.

Zpráv bylo povícero, ta neotřesnější však jako obvykle pocházela z Brna. V tamních městských bytech se prý točily hanbaté filmy, ale na radnici to prý nikdo netušil. Podle mluvčí radnice Brno-střed je takové chování velmi neetické, i když ostatní typy podnikání se i v městských bytech provozovat mohou. Ivaně by se líbila třeba kariéra zavařování okurek, by the way.

Je mezi čuňárnami v Brně a italskou želvou na čerstvém vzduchu nějaká tajemná souvislost? Asi ne, ale to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.