Italové prodávají objetí a muž si místo chlebíčků rozbalil indiánky. To jsou zprávy minulého týdne

1. říjen 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejbuclatější olivy ze zpravodajského háje. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu uhranula zpráva o tom, že pandemie koronaviru a s ní spjaté lockdowny omezily možnost se nejen scházet, ale také dotýkat ostatních lidí. Ačkoliv karanténní opatření většinou opadla, v Itálii se teď rozmáhá nový typ byznysu. Zákazníci si můžou ve specializovaných obchodech „dojít“ pro objetí. Jeden z takových obchodů vyrostl například v centru italského Říma, nese jméno Cuddle Place a funguje vcelku jednoduše. Zákazník přijde a nechá se obejmout profesionálními „objímači“.

Zuzana byla jako skrytá anarchistka pro změnu nadšená ze zprávy o tom, že dánský umělec dodal do muzea prázdné rámy a honorář si nechal. A nebyly by to Mikrovlnky, kdyby se nezaměřily na kriminální dění v Brně. Tam onehdy policisté vyšetřovali záhadu: muž si objednal chlebíčky, ale rozbalil indiánky. Mystérium se nevyřešilo, ale chyba byla zřejmě na mužově straně. Inkriminovaný obchod navíc indiánky vůbec neprodával.

Je mezi ztracenými chlebíčky, objetími za peníze a podvodnou výstavou nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.