Jágr hrál po roce za Kladno. Na zápas do Havířova jel vlakem a taxíkem, Rytíři porazili Havířov 2:0

19. únor 2019 07:47

Přesně po roce a jednom dni vyjel na led k soutěžnímu zápasu legendární hokejista Jaromír Jágr. Nechyběl v sestavě mateřského Kladna, kterého je majitelem a pomohl k vítězství 2:0 nad Havířovem.

Jednalo se paradoxně o zápas se soupeřem, který byl pro Jágra na rok poslední. Právě v zápase s Havířovem se Jágr zranil po kontaktu s Markem Sikorou. Následovala roční pauza.

Jágr se připravoval na novou sezonu a dokonce nastoupil do několika přípravných zápasů. Naposledy minulý rok v srpnu proti Litoměřicím. Do ostrého zápasu ho ale zranění nepustila.

Slavná "osmašedesátka" nastoupila v první formaci s Tomášem Plekancem a Antonínem Melkou.

„Nemělo cenu na nic čekat. Máme po dnešku už jen tři zápasy, než začne playoff. Což bude asi jiný rachot. Chtěl jsem si po dlouhé době ten hokej vyzkoušet,“ řekl Jágr pro Radiožurnál.

Kladno v zápase porazilo Havířov díky brankám Jakuba Strnada a Ladislava Zikmunda 2:0 a posunulo se na třetí místo prvoligové tabulky.

Jágr mohl skórovat ve 26. minutě po zpětné přihrávce Plekance. Branku ale netrefil a v zápase nebodoval.

„Já jsem hlavně rád, že jsem po roce a jednom dnu mohl konečně nastoupit.  V mých letech není jednoduché jen pořád trénovat. Je pravda, že jsem za tu dobu dost přibral,“ dodal Jágr.

57. kolo první hokejové ligy:

Havířov - Kladno 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky: 20. J. Strnad z trest. střílení, 34. Zikmund. Rozhodčí: R. Čech, Koziol - Lukš, J. Novák. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4231.

autoři: David Procházka , krb
Spustit audio