Jágrovo video na Instagramu a nadstandardní výkony Třince. Martin Procházka hodnotí extraligu

Výhra Českých Budějovic s pořadovým číslem 1000, fauly nefauly, kontroverze některých trestů a stížnost Jaromíra Jágra na sociální síti. Taková témata rozebíral v pravidelné Čisté hře hokejový expert Martin Procházka.

Začnu příspěvkem Jaromíra Jágra na Instagramu. Nahrál video, ve kterém je evidentní, že byla kladenská 68 podražena jedním z hráčů Olomouce. Co říkáš tomu, že Jaromír Jágr stále velmi aktivně přes sociální sítě komunikuje se svými fanoušky?

Čtěte také

Má to takhle nastavené, samozřejmě je to určitý způsob komunikace a my si myslíme, že to je spíš ze srandy. Když se vrátím k zákroku, po kterém hodnotil, že brusič mu nabrousil špatně brusle, tak si myslím, že tam mělo dojít ke dvouminutovému trestu. Bylo tam ani ne podražení, obránce tam nechtěně dal hůl a Jarda mu na ni šlápl. Co se týče k výrokům rozhodčí – myslím si, že to je pro něj škoda. Zápasy jsou emotivní a on tím, že jezdí za rozhodčím, si dělá problémy. Nemělo by to být, rozhodčí tam jsou od toho, aby si udělali pořádek. A tady ta komunikace by neměla být v žádném případě, ať je to poslední nebo první hráč.

Říkám si, jestli mu to pomůže nebo naopak ublíží. I sami rozhodčí vnímají videa…

Většinou videa jsou až druhý den po utkání, jinak by následoval trest. Hráči jsou si toho vědomi a spíše situace komentují až druhý den. Jarda si v tomhle trošičku ubližuje, je sám proti sobě, teď samozřejmě řekl, že možná za rozhodčím už jezdit nebude, s nadsázkou řekl, že do neděle. Rozhodčí chtějí apelovat na to, aby za nimi nikdo nejezdil, aby byl klidný průběh utkáni. Ale v tomhle případě si to musí rozhodčí ukočírovat sami.

Když se podíváme na tabulku, tak Třinečtí mají už náskok sedmi bodů na druhý Hradec Králové. Co tomu říkáš? Jdou si za svým?

Třinec se po ne úplně ideálním začátku rozjel do nadstandardních výkonů. Je vidět, že tým si výborně sedl, že hráči, kteří přišli, zaplnili prostory po Matěji Stránským a dalších hráčích. Už si to sedlo, je vidět obrovská práce Venci Varadi a Marka Zadiny, jak tým dali dohromady – dobře to poskládali, nemají slabiny na žádných místech. Mají dobré dva gólmany, mají dobře poskládanou obranu a útočníky nemusíme komentovat – Martin Růžička a další jsou schopní hrát výborný hokej, jak dopředu, tak poctivě brání. Celkově si myslím, že Třinec hraje takový nepříjemný hokej, hrají výborně střední pásmo, tam dokážou kluby zastavit, nedovolí jim žádné velké přečíslení, proto vyhrávají a mají sedmibodový náskok. 

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související