Jak být odvážnější? Čechům chybí víra, že věci dobře dopadnou, říká Hana Vagnerová v pořadu Kompot

18. září 2018

Dalším hostem pořadu Kompot je herečka a nově také scenáristka Hana Vagnerová. Bavili jsme se, o čem bude její první film Obrazy lásky, proč odjela „na zkušenou“ do Ameriky a co dělala, když jejího kamaráda vyhodili z práce kvůli sprostému vtipu?

V Americe jsem se cítila tak, že kdyby mi někdo řekl, ať jedu za dva dny točit do Číny, tak neváhám. Když jsem v Čechách, tak bych se bála jet pomalu i do Drážďan. Vždycky se tady našlo hodně lidí, kteří mi vysvětlili, že na mě nikdo nečeká, všechno se pokazí, a jak si zničím kariéru,“ popisuje pětatřicetiletá herečka reakce, když se rozhodla, že odjede do Spojených států „na zkušenou“. Problémů na místě řešila opravdu spoustu, ale nejtěžší pro ni paradoxně bylo odhodlat se a sednout do letadla.

„Svůj život jsem otočila o 180 stupňů. Vrhla jsem se na druhý konec planety, neuměla jsem pořádně anglicky, začala jsem psát svůj scénář, odešla z divadel a do toho přišel rozchod. Těch změn bylo hrozně moc naráz a rychle, až jsem si říkala, jestli to zvládnu, ale nakonec to ze mě udělalo odvážnějšího a samostatnějšího člověka,“ říká Hana Vagnerová ve svém prvním rozhovoru na Radiu Wave. 

Jak se nenechat odradit negativními názory okolí? Je obtěžování hereček v zahraničí normální? Jak Hana překonala jazykovou i kulturní bariéru v kultovní losangeleské škole improvizace Groundlings? A jak vzpomíná na největší trapasy ze svých cest? Poslechněte si Kompot Radia Wave. 

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.