Jak jsem hledala pražské lesby. Pusťte si audiodokument o studentce z USA, která poznává místní LGBTQ scénu

1. červen 2019

Asi 20 % Čechů vlastní psa. To znamená, že v Česku musí být více než dva miliony psů. Ale kolik je v téhle zemi leseb? To je otázka, kterou si po přestěhování do Prahy položila Kelly Drake. V New Yorku se pohybovala v tamní LGBTQ komunitě a zkoušela ji hledat i v Praze. Rychle ale pochopila, že na rozdíl od americké metropole bude tohle hledání v Česku o dost těžší.

Nejprve se pokoušela kontaktovat organizace podporující LGBTQ lidi, jako je například Trans*Parent. Nepomohl ani Google, který nabízel jen adresy barů a klubů, jako Friends, Garage nebo Q Café, které se ale orientují převážně jen na homosexuální muže. Ani na Tinderu nemělo moc žen zájem o lesbický vztah. A ne všechny chtěly o svých intimních preferencích mluvit. Kelly to ale nevzdala a vydala se pátrat po pražských lesbách, které byly v jejích očích mimořádně dobře ukryté. Možná i z toho důvodu, že se mnoho z nich pohybuje mimo LGBTQ komunitu.

Jak její pátrání dopadlo, na jakých místech se ocitla a našla nakonec v Praze šťastný vztah? A existuje něco jako lesbická komunita? Poslechněte si nejnovější audiodokument z cyklu DokuVlna.

Autorka: Kelly Drake
Dramaturgie: Brit Jensen
Zvuk: Tomáš Pernický

Kelly Drake studuje mediální studia na New York University v Praze. V univerzitním rádiu edituje podcasty, věnuje se zpravodajství a produkuje vlastní dramatickou show. Ze všeho nejradši má psy.

autor: Kelly Drake
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.