Jak se dostat do pohody? Vyrazte na vzduch a zasmějte se memíčkům

3. březen 2021

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly jen samy sebe prostřednictvím kontribuční budky a povídaly si o tom, jak se uklidnit a rozveselit.

U Ivany je to jednoduché – když zrovna není vysmátá jak lečo a přejde jí mráček přes duši, tak jde běhat nebo na crossfitek. Zuzana má bolavou duši, zdá se, častěji, proto má i více nástrojů k jejímu uzdravení: hledá zábavné memes, dělá domácí pizzu se sugem, flirtuje s kolemjdoucími, chodí po ránu na vzduch nebo navštěvuje drogerie.

Drogišku a nakupování jeleních lojů a krémů na ruce má ostatně jako úchylku i Ivana. Proto se rozpovídala o pomádách na rty s placentou a Zuzana přišla s asociací lidské placenty po porodu, která je opravdu krvavá a nechutná. Obě ženy také zabíjí čas u streamovací služby, kde sledují dokumenty o masových vrazích a finské detektivky, ve kterých je hodně hygge polštářů a málo jednoznačných emocí.

Ivanu pak napadlo vysvětlit, jaké jsou ideální tepláky, ve kterých můžete udělat parádu: s vyšší gramáží a nevytahané, barva pokud možno asfaltová. 

Obě moderátorky se nakonec shodly na tom, že být spokojený je fajn, je ale dost náročné onoho stavu dosáhnout. Zuzana připomněla, že rozhodně neuškodí pro začátek po sobě začít splachovat, stlát si a česat se – pořádek vně pomůže i vnitřnímu míru. Pak ještě zazpívala kus lidové písně a šlo se domů.

Pusťte si do duše a uší aktuální díl Buchet a zjistíte, že rozveselit sám sebe není žádná sranda, ale pěkná dřina.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.