Jak vypnout v karanténě? Sledujte bizarní reality show a v nejhorším je tu Nemocnice na kraji města

24. březen 2020

Kompot se tentokrát zaměřil na pořady, které je dobré sledovat v karanténě. Proč je brazilská verze reality show The Circle zatím tou nejlepší? Nabízí nová veřejnoprávní stanice pro seniory něco zábavného i mladým divákům? A kde se vysílá „módní Prostřeno“? Poslechněte si nový díl.

Česká televize spustila toto pondělí kanál pro seniory – ČT 3. Dočasná stanice bude vysílat denně od 9:00 do 17:25 hodin. Veřejnoprávní kanály pro seniory přitom nejsou v zahraničí vůbec výjimečné. Divákům třetího věku nabídla v prosinci podobnou platformu například veřejnoprávní televize i na Slovensku. Z programové nabídky nejvíce zaujala filmového producenta Jana Syručka Nemocnice na kraji města. Konečně totiž může i on tento kultovní československý seriál zhlédnout v kuse. Na závěr telefonátu padlo i zásadní zamyšlení: budou po odeznění pandemie nového typu koronaviru seriály ze zdravotnického a vědeckého prostředí ještě úspěšnější?

Čtěte také

Americkou verzi reality show The Circle jsme hodnotili před třemi týdny s velkým zaujetím. Panelisté se ale tehdy shodli na tom, že pořadu chybí pořádné taktizování ze strany soutěžících. Podle moderátora Filipa Titlbacha se situace naštěstí mění v brazilské verzi, kterou také natočil streamovací gigant Netflix. V prvních osmi epizodách je všechno dvakrát tak větší, extrovertnější a dramatičtější. Divák se musí nicméně prokousat prvními čtyřmi díly, které až příliš připomínají zmíněnou americkou variantu. Zbylé epizody Netflix vypustí teprve tento týden. Kdo je podle Šimona a Filipa favoritem?

Na závěr jsme si připomněli reality show Popelka, kterou v Česku vysílá TV Barrandov. Bizarní a zábavné momenty zachraňují nízkorozpočtové pojetí celé soutěže, o němž se mimo jiné zmínila filmová produkční Alžběta Noll. Podle módní teoretičky Jany Patočkové je největší slabinou pořadu, že nijak needukuje a nesnaží se české divačky oblékat funkčně a vkusně. Proč to mají s oblékáním podle moderátorky Naomi Adachi snazší Japonci a který známý návrhář a porotce tohoto pořadu neumí rozeznat slamák od fedory?

Kterou franšízou The Real Housewives se vyplatí v době karantény začít? Paul Thomas Anderson a Fiona Apple spolu na konci devadesátých let tvořili bouřlivý pár, který skončil závislostmi na drogách. Proč je na konci příběhu ale happy end? Poslechněte si zbytek aktuálního dílu Kompotu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.