Jaké jsou Možnosti studentského života v Egyptě?

26. prosinec 2009

Dvě netradiční témata proběhla éterem na Boží hod. První se věnovalo výstavě Možnosti studentského života, ve druhém zamířil Pavel Cyprich společně se studentkou Alžbětou za studii do Egypta.

V prosinci začala v galerii Tranzitdisplay (Dittrichova 337/9, Praha 2) výstava o studentech a nejen pro studenty Možnosti studentského života. Do studia o tomto unikátním projektu přišli popovídat autoři a kurátoři výstavy Tomáš Uhnák a Václav Magid (třetím autorem je Vasil Artomonov). Proč výstavu navštívit si poslechněte sami!

V naší cestovatelské rubrice jsme se v poslední době zasekli především v zemích na západ od republiky. Je proto na čase změnit směr. Tentokrát zamíříme do velmi exotického a netradičního Egypta a to se studentkou práv Alžbětou. Kudy vede cesta do Káhiry a čeho by se měly dívky vyvarovat, najdete v záznamu rozhovoru.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.