Jakub Polanka, Chatty, Cakebreak II.

9. listopad 2010

Modeschau natáčela na vernisáži nových kolekcí Jakuba Polanky ve Studiu LR. Originálně střižená a vtipně potištěná trika s palindromy (sousloví, co se čtou stejně i pozpátku) se budou po 15. listopadu v LR i prodávat. Navštívili jsme také návrhářky Chatty a ptali se na novou kolekci White Wear, která nás zaujala na Designbloku. Na druhém dílu akce cakebreak jsme se ptali návštěvníků na jejich dojmy a nákupy z druhé ruky.

* kuna nese nanuk * idol z lodi * level, madam, level ! * v elipse spí lev * drápe gepard? * madam, I'm Adam * To jsou některé z palindromů, které zdobí originálně střižená trika od Jakuba Polanky vystavená aktuálně ve Studiu LR. K vidění je ale také kolekce pro jaro/léto 2011 (READY TO WEAR SS 2011). Výstava trvá od 1. do 23. listopadu, pro veřejnost je otevřeno vždy od soboty do úterý 10:00–18:00 hod. Vstup do Studia LR (Malostranské nábřeží 1, Praha 1) je zdarma. Více se o limitované edici triček i nové kolekci dozvíte v rozhovoru.

Oděvní kůže, hedvábí a inspirace vintage porcelánovými panenkami. O tom je nová kolekce návrhářské dvojice Chatty, která se jmenuje White Wear. Křehká a ženská kolekce byla na přehlídce na Designbloku 2010 prezentovaná v duchu prvotní inspirace jako pásová výroba porcelánových figurek v továrně. V rozhovoru s Annou Tuškovou a Radkou Sirkovou se dozvíte více o nové kolekci, plánech na nový showroom a o návrhu luxusní tenisky pro renomovanou sportovní značku.

Akce Cakebreak se odehrála teprve podruhé a podruhé se jí podařilo zaplnit velký sál MeetFactory. Událost, která je spojením secondhandového bazaru s výtečnými veganskými dobrotami od organizátorek Cakebreak, měla ale tentokrát méně světla a méně hudby. Doufejme, že příště se opět po všech stránkách rozsvítí, a přinášíme anketu, kterou na místě natočila reportérka Anna Mayerová.

Odkazy:
www.jakubpolanka.com
studio-lr.com
www.chatty.cz
facebook.com/cakebreakcakebreak

Playlist:
Courtship – Ride (uns.)
Games – Everything Is Working (uns.)
Maui – Runways (Heavy Pet)
Minks – Funeral Song (Captured Tracks)
Perfume Genius – Learning (Matador)
Tamaryn – Love Fade (Mexican Summer)
Zola Jesus – Sea Talk (Sacred Bones)
MNDR – I Go Away (uns.)
Wise Blood – Rot My Brain Away (uns.)
Therapies Son – Rose Red Rose (uns.)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.