James Cole otevřel vesmírný portál. Na planetu Zemi se vrací jako Alien z melodických krajů

Ve studiu jsme opět s hostem a není jím nikdo jiný než sám James Cole. Podívali jsme se na jeho novou desku Alien, na její zákulisí a také na to, jak se staví sen.

Pražského rappera Jamese Cola není třeba příliš představovat. P.H.A.T. aka Kapitán Láska nebo chcete-li Moby Dick aka Don Koulion má na kontě mnoho desek. Po posledních projektech z roku 2020, jako jsou M.R.D. a G.O.A.T., pokračuje James v rozšiřování svého vesmíru o nová alter ega na albu Alien. Skrze vesmírný portál nebo, jak sám říká, „přes vortex na obloze“ se Cole vrátil na planetu Zemi jako mimozemšťan, který miluje rap.

James na své desce o dvanácti skladbách objevuje podivná zákoutí rapu, která z velké části nezapadají do tuzemských škatulek. V rámci svých produkcí, které mají často podobu abstraktních kompozic s výraznou basou, se pohybuje ladně a s naprostým klidem. Skladby tedy místy nabízí i takzvaný zadarmo stav. Celkový zážitek doplňuje sebranka dobře zvolených hostů a zvuk od mistra Rista.

Otevřete váš domácí mezigalaktický portál a užijte si jízdu!

Na jaká místa by se vydal James Cole, kdyby měl vesmírný portál? A na jaké spolupráce se u něj můžeme v budoucnu těšit? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.