Jan Amos Komenský mumble rapu Kup Kodein vyučuje na svém debutovém mixtapu Sliz češtinu budoucnosti

14. květen 2021

Kup Kodein, člen rapového uskupení Boofbags records, má venku svůj nový projekt Sliz. Nejen na něj jsme si posvítili v novém rozhovoru, kam dorazil i jeho producent a zvukový inženýr Zacoteplatim.

Kup Kodein je po pražském Blakovi dalším výrazným zástupcem v Česku nepříliš rozšířeného subžánru mumble rap. Tomu, kdo ho zaregistroval až s debutovým projektem Sliz, doporučujeme prozkoumat i jeho skromnou hudební historii – ta čítá několik skladeb, které se nesou ve znamení tvrdých 808 beats a mumble skřeků. Kup Kodein nejdřív rapoval rusky, ale s příchodem do Prahy, kde už několik let funguje, přeladil na češtinu.

O velkou část produkcí na Slizu se postaral jeho dvorní beatmaker a zvukový inženýr Zacoteplatim, kterého doplnilo ještě několik mladých neznámých producentů z mnoha krajů od Česka až po Ukrajinu. Sliz nabízí také spoustu featuringů, které nenechají jedno ucho klidné: kromě členů Boofbags records a 100K Sudety, jako jsou Vercetti, Forest Blunt nebo Reseted, se na projektu objevuje hned několik nováčků scény.

Jak to má Kup Kodein s českou scénou? Kolik desek míchal Zacoteplatim? A má Ewa Farna loket z okna? To vše a mnohem víc se dozvíte v novém rozhovoru Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio