Jarní průvan v zatuchlých zkušebnách. Poslechněte si dávku zahraničních punkových novinek

23. duben 2021

Špína se vydala na inspekci do kobek, kanálů, garáží nebo pokojíčků, aby zkontrolovala, jak se DIY scéna za poslední čtvrtletí činila. Letošní jarní sezona se nám vykreslila nejen v duchu velkých návratů zavedených legend – čekaly na nás i kapely, o kterých se nedá zjistit téměř nic!

Vzali jsme to, jak už je ve Špíně dobrým zvykem, doslova letem světem. Neminula nás tradiční návštěva Nuke Yorku, kde se z party okolo Anasazi zhmotnili Children With Dog Feet a na ně na oblíbeném labelu Toxic State navázali debutové EP Dollhouse, kde najdeme například Hanka Wooda nebo členy L.O.T.I.O.N. A o slovo se přihlásili po nějaké době i Show Me The Body, kteří se měli loni prohnat Českem.

V Polsku opět potvrdili, že mají cit pro post punk, a byť se toho o kapele Anatol na netu moc zjistit nedá, jejich deska s autentickým dětským dopisem z tábora na obalu nesoucí název Miłość w czasach postkultury part 2 nás dost nadchla. Stejně jako novinka dánských Hikari. A protože v každých novinkách musí trochu zachrastit řetězy, podívali jsme se do Rakouska a tentokrát z okovů vytáhli split projektů Brånd a Calvary.

Kdo všechno se dostal do nové rubriky Velké návraty a jedná se vůbec o kapely, které ještě patří do Špíny? V jakých oblečcích a kostýmech si libují Australanky Bitch Diesel? Jak často natrefíme ve Špíně na irskou kapelu? A kdo hraje v současnosti ten nejlepší latino punk? Poslechněte si celou novinkovou Špínu ze záznamu!

autoři: Judita Císařová , Miloš Hroch , Honza Šamánek , Petr Wagner
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.