Jarní selekce exkluzivních novinek a tvrdých releasů v čele s Teou Sofií, Mura Masou a Overmono

5. duben 2023

Na úvod epizody zazněla oblíbenkyně Flámu Tea Sofia s novým singlem Whoa, na kterém se producent Lvcifer postaral o contemporary house-popovou produkci. Dvojice letos už vydala jeden předchozí singl – On My Own. Popová produkce s prvky funku jsou dominantní součástí letošních releasů pro Teu Sofiu a Lvcifera. My doufáme, že tímto naznačují společný dlouhohrající projekt.

Británie letos (hudebně) nestagnuje! Mura Masa oznamuje tour po Severní Americe a vydává single Whenever I Want. Etablovaný producent využívá jungle, jersey club i breakbeat, aby dosáhl svižného jarního bangeru. Velšské duo Overmono vydává 12. května debutové album Good Lies, Steady z něj vybírá Is U jako reprezentující single.

Interplanetary Criminal pod svým labelem (Locked On Records) vydává kompilační tape s názvem All Thru The Night (Locked On, Vol. 4), který naznačuje jakousi revitalizaci UKG – britské garážové hudby. Na projektu je velké množství hostů včetně Bakey, Main Phase, Perception nebo Holloway. Kwengface zase vydává drillový single Water na který si zve žijící legendu z jižního Londýna – rappera Giggse. Dvojice se vrátila ke kořenům a doprovodný videoklip natáčí na místě, kde vznikla druhá anglická hymna Talkin the Hardest.

Německý Nikan si do svého hudebního portfolia přidává zábavný UKG jersey club single Cozyy, na který si přizval svého crew membera Iana. Nikan si od začátku své kariéry dává pozor na tři věci: kvalitní vizuál/klip, reference na UK a nejnovější kus oblečení od nejmenované módní značky. Steady však doufá, že si začne spíše dávat pozor na častější releasy a v budoucnu i koncerty v Čechách.

Na závěr zazněly exkluzivní nevydané tracky od Losangeleské Fei-Fei. Sl*t Anthems a Rave Bops, tak popisuje Fei-Fei svou tvorbu a my jsme „all for it“! Poslechněte si exkluzivní náhled do tvorby nejnovějšího hudebního objevu Kewua ve Flámu na Radiu Wave!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.