Je nám 14! Narozeninový večírek Radia Wave v klubu Fuchs2 roztančili FVLCRVM, Lady Lykez i Object Blue

13. leden 2020

Londýnský grime, mash-upové rave-disco i experimentální podoby techna burácely hlavním sálem pražského klubu Fuchs2, který se stal novým útočištěm pro oslavu narozenin Radia Wave. Ani druhá, menší stage v prostoru Bike Jesus ale rozhodně nezůstala pozadu. Širokospektrální sety tu v průběhu noci odehráli moderátoři a DJs Radia Wave a i přes zmíněnou stylovou pestrost měly jejich selekce jedno společné – neutuchající taneční energii, jak se na narozeninové oslavy sluší.

Taneční horečku pomyslně i doslova odšpuntoval už po desáté večerní slovenský hudebník Pišta Kráľovič aka FVLCRVM. Svým zběsilým mixem hitů, počínaje No Good od Prodigy a konče Can’t Get You Out of My Head od Kylie Minogue s BPM atakující jukovou „stošedesátku“, poprvé pořádně otestoval chuť publika tancovat. Nezapomněl ale ani na vlastní tvorbu a R’n’B zpěv, kterým dal ten večer poprvé a zároveň i naposled prostor i křehčí hudební stránce.

Londýnská rapperka Lady Lykez s DJem Scratcha DVA za pultem totiž svou vokální kulometnou palbou odzbrojila všechny milovníky špinavého grimeu a nabasovaných rytmů. Po kratším rozehřátí končila po necelé hodině na hraně pódia metající svou flow do natažených rukou a upocených těl v prvních řadách. Náhodný návštěvník klubu Fuchs2 by v tu chvíli jen stěží odolával myšlence o cestování v časoprostoru směr zlatá léta grimeu v některém z klubů britské metropole.

Lady Lykez & Scratcha DVA na 14. narozeninách Radia Wave

Nelehkou úlohu v podobě změny žánru do techna zvládla rovněž londýnská producentka a DJka čínského původu Object Blue na výbornou. V průběhu svého setu přešla od experimentálnějších poloh současného techna až k nekompromisním „halovkám“. Těm navíc po vizuální stránce držela obě pomocné ruce i stroboskopická světla z instalace pražského studia Lunchmeat, které se postaralo o podobu narozeninového pódia.

Kdo na narozeninových večírcích rád tančí, ať už na rychlost 100, nebo 160 BPM, přišel si tentokrát rozhodně na své. Víc uvidíte ve fotogalerii z večírku. Poslechněte si taky, co přáli návštěvníci party Radiu Wave k narozeninám.

Přípitek &  konfety. Tým Radia Wave oslavil na pódiu 14. let Radia Wave
Přípitek &  konfety. Tým Radia Wave oslavil se svými fanoušky 14. let Radia Wave
Trevor Linde (Jakub Benda, Werk) zahrál v Bike Jesus na 14. narozeninách Radia Wave
object blue na 14. narozeninách Radia Wave
Lady Lykez & Scratcha DVA na 14. narozeninách Radia Wave
 FVLCRVM na 14. narozeninách Radia Wave v prostoru Fuchs2
Eva Porating na 14. narozeninách Radia Wave
Spustit audio