Jeden z finalistů soutěže Top Styl Designer Miroslav Sabo a skupina Rerere

18. leden 2011

Organizátoři brněnské soutěže Top Styl Designer během minulého týdne zveřejnili na svém webu chybějící informace o finalistech, a tak si kromě jmen modních designérů můžete přečíst i jejich curriculum vitae nebo si prohlédnout pár fotografií ze soutěžních kolekcí. V následujících dílech Modeschau vám představíme profily jednotlivých návrhářů a jejich tvorbu.

V tomto díle Modeschau jsme se bavili s čerstvým absolventem atelieru Módní tvorba na VŠUP Miroslavem Sabo o kolekci The New (Wo)Man, jejíž fotografie najdete i na našich stránkách, o hledání inspirace ve starověkých civilizacích a využití technik jako je action painting v módním návrhářství.

V druhé části pořadu jste se mohli seznámit se zakladatelkami webové stránky rerere.cz. Stránku založily čtyři cizinky ( z Rumunska, Sibiře, Turecka a Velké Británie) za podpory grantu evropské unie a je na ní možné zdarma získat nebo měnit věci. Kromě věcí zde lidé nabízí i zážitky a vědomosti. V rozhovoru jsme se ale bavili hlavně o tzv. swap shopping, který slečny pravidelně pořádají na akcích spojených s organizací Auto-mat.

Playlist:
Unknow Mortal Orchestra - How Can U Luv Me (uns.)
La Sera - Devils Hearts Grow Gold (Hardly Art)
Nite Jewel - It Goes Through Your Head (Gloriette)
Avi Paul Weinstein - No More Bad Vibrations (uns.)
The Fly Girlz- Born To Be Fly (Sockets records)
The Fly Girlz- Tired (Sockets records)
Million Young - Replicants (Old Fame rec.)
CSS - Meeting Paris Hilton (Sub Pop)
Therapies Son - Touching Down (uns.)
Light Asylum - A Certain Person (uns.)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.