Jenom dobré songy, prosím! Startér prudí neobjevené umělce s Filipem Černým z Good Times Only

9. listopad 2021

Bulvární deníky už by si mohly myslet, že Jonáš s Kubou se přestali mít rádi. Vysíláme už čtvrtý díl, ale ve studiu jsme se potkali jen jednou. Dobrá zpráva: máme se pořád rádi, jen jsme na střídačku nemocní. Smutná zpráva: na vaše songy jsme pořád zlí. Alespoň se o to snažíme. Roli zlého policajta na sebe místo Kuby vzal Filip Černý, hudební redaktor Radia Wave a frontman kapely Good Times Only, vítězů Startéru z roku 2018.

První na paškál přišel Zenyt, mladý kluk z pražských Stodůlek a jeden z prvních rapperů v novém ročníku hitparády. Tracku Solo jsme vlastně neměli moc co vytknout. Bavil nás text narvaný popkulturními odkazy i vyklidněný vibe. Snad jenom ta produkce mohla znít trochu víc jako z roku 2021, Zenytův beat připomíná spíš rapové předchůdce ze sídliště na druhé straně města. Stodůlky přece nejsou Jižák! 

Dost by nás zajímalo, jak by Zenytova flow zněla s produkcí kluka, který si říká Cyyxc (ano, moc nevíme, jak to vyslovit). „Co jsem poslouchal ostatní interprety, se bojím, že se zvukem úplně nehodím, ale začal jsem se poohlížet po zpěvačce, tak třeba příští ročník pošlu něco popovějšího,“ napsal nám producent, který se v civilu jmenuje Karel (uf).

Instrumentálky se ve Startéru pravda moc nechytají, na druhou stranu tu s námi kdysi zatočil Aid Kid, kterého jsme pak poslali zahrát na festival Pohoda a dnes patří mezi nejzajímavější hudebníky na scéně. Nikomu nevadilo, že se v jeho písničkách nezpívá. Cyyxc nemá od trajektorie Aid Kida zas tak daleko. Song Age of Men by možná zasloužil jen trochu přístupnější mix.  

Co říkal Filip Černý na ostatní soutěžní songy? A který z dvojice hodný a hodnější nakonec lépe zvládl roli protivného kritika? Poslechněte si záznam ze čtvrtého kola hitparády neobjevených Startér, pošlete vlastní pecku na starter@rozhlas.cz a zahlasujte pro své favority na wave.cz/starter

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio