Jít do Santiaga je jednodušší než život se složenkami a hypinou

5. říjen 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, přivítaly cestovatele, sběratele upomínkových předmětů a novináře Jiřího Pasze. Ten společně s Adélou Plechatou napsal knihu Normální šílenství, která se věnuje detabuizaci duševních poruch. V podcastu o všem a o ničem ale probraly i Jirkovu cestu takzvaným pěškobusem do Santiaga nebo ADHD.

Ačkoliv se jedná o podcast, moderátorky spolu s Jiřím několik předlouhých chvil popisovaly suvenýry, které si Jirka nakoupil v dalekých zemích: motyčku ze Zambie, bankovku s Kaddáfím, který Ivaně přijde hot, karty se Saddámem Husajnem a mísu z tykve. Posledně jmenovaný předmět Zuzaně připomněl její frustrující koupi předraženého poké servírovaného v kokosové misce, takže strávila několik minut lamentováním.

Nedokážete si představit týden bez vlašáku pro uši? Hlasujte pro Buchty v anketě Křišťálová lupa!

Pak se řeč stočila na skoro mystické téma –⁠ cestu do Santiaga de Compostela. Jirka popisoval, že měl velké potíže s puchýři, než zjistil, že je třeba chodidla pořádně natřít vazelínou a poctivě měnit fusky. Zuzanu s Ivanou zajímalo, jaké je spát v místnosti s cizími chrápajícími lidmi a nemoct chodit na crossfit. Ivance se ulevilo, když zjistila, že si lze každý týden zajít do města na trénink.

Jirka pak ještě poradil, jak zjistit, že jste nejsmradlavější poutník v místnosti a zmínil, že v Santiagu zemřel trenér crossfitu. Pak se ještě probralo, jak se projevuje ADHD v dospělosti a proč je to teď trendy diagnóza a mohlo se jít pomalu domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že vaše nožky jsou zrozené k dlouhým pochodům pod rozpáleným sluncem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.