Jména Shooting Fashion Stars 20010, Anonym, Designroom

7. červenec 2010

Minulý týden byla zveřejněna jména SFS pro letošní rok. Modeschau se tentokrát zapojila do výběru finalistů jako jeden z porotců a s radostí gratulujeme Zuzaně Kubíčkové, Mirce Talavaškové, Zuzaně Sedmidubské a Dvojité Porci. V tomto dílu se seznámíte s kolekcí, kterou pro SFS chystá Zuzana Sedmidubská, příště se těšte na Zuzanu Kubíčkovou.

Zaujal nás nový slovenský časopis Anonym, který funguje na nekomerční a anonymní bázi. Stojí za ním mladí studenti umění, kterým chyběl časopis zaměřený na hudbu, literaturu, fotografii a výtvarné umění. Představíme vám ho v v rozhovoru s fotografy Michalem a Paulinou.

Projekt Shooting Fashion Stars funguje od roku 2003. Každoročně hledá a prezentuje mladé nastupující designéry, kteří v Česku dělají módu na profesionální úrovni. Kolekce, se kterými se do finálního výběru SFS dostali Mirka Talavašková (Yunan) a značka Dvojitá porce, za kterou stojí Jan Zeman a Veronika Průšová (Sharp) jsme vám představili nedávno. V tomto dílu jsme se na SFS kolekci zeptali Zuzky Sedmidubské aka 7dub.

"Nechceme predávať svoje mená a tváre, ale podeliť sa o naše cítenie, o pohľad na umenie a krásu. Sme tu, lebo dúfame, že existujú ľudia ako my, ktorých neoklame reklama a rozčuľuje primitívnosť, ktorá nám je núkaná z médií." Tímto způsobem se vymezují mladí tvůrci nového slovenského magazínu, který je zatím jen na internetu. Protože jsou ale jeho tvůrci nadšení idealisté plní energie, papírová podoba na sebe určitě nenechá moc dlouho čekat. Na rozhovor pro Modeschau přijeli do Prahy fotografové Michal a Paulína.

02093628.jpeg

Filmový festival v Karlových Varech má nově i tzv. Designroom, který si klade za cíl prezentovat mladou nezávislou módu a design. Výběr labelů vám nejspíš připomene Code:Mode, zastoupeno je cca 40 značek. Více se dozvíte v pozvánce od Lenky Hotmarové, která mluvila s organizátorem akce, Ladislavem Drahošem.

odkazy:
anonymagazine.org
sfstars.cz/cs/
cargocollective.com/zuzanakubickova
fashiondesigners.cz/designeri/miroslava-talavaskova
fashiondesigners.cz/designeri/7dub
dvojitaporce.cz/

playlist:
Echo Lake - Everything Is Real (uns.)
Sambassadeur - I Can Try (Labrador)
Evenings - Still Young (Concourse)
Golden Filtre – Hide me (Brille)
Dunian - Where is the Problem (uns.)
Brothertiger - You’re Afraid (uns.)
Frankie Rose and the Outs - Little Brown Haired Girls (SLUMBERLAND)
HOLY OTHER - WE OVER (uns.)
How To Dress Well - Ready for the World (uns.)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.